ETUSIVULLE

 

TUOTTEET

Kuulokojeet
Arjen apuvälineet
Tinnitusnoiserit
Kuulonsuojaus
Korvakappaleet
 

PALVELUT

Kuulontutkimukset
Kuulokojeen hankinta
Kuulokojehuolto

KUULO JA KUULOVAURIOT

Kuulon heikkeneminen

Kuulovauriot

Kuinka kuulemme

 

MYYMÄLÄ

VERKKOKAUPPA

 

HINNASTO

YHTEYSTIEDOT

 

 

 


Miten korva toimii? Kuinka kuulemme?

Korva voidaan jakaa ulkokorvaan, välikorvaan ja sisäkorvaan. Ulko- ja välikorva keräävät ja kuljettavat äänet. Sisäkorva muuttaa äänen värähtelyn hermoimpulsseiksi. Korvakäytävän etummaisen rustoisen osan rauhaset tuottavat korvavahaa ja sen karvat kuljettavat vahan pois korvasta. Korva puhdistaa näin itse itseään.

Sisäkorvassa ovat tasapainoelin ja simpukka. Simpukka sisältää keskimäärin 12 000 ulkoista ja 3 000 sisäistä karvasolua, jotka liikkuvat äänen värähtelyn mukana. Ulkoiset karvasolut aistivat äänen voimakkuuden ja sävelkorkeuden.

Ääni on ilman liikettä, joka kulkee ulkokorvan ja korvakäytävän kautta tärykalvolle. Kuuloluut muuttavat ilman liikkeen värähtelyksi, joka siirtyy sisäkorvan karvasoluille. Karvasoluista värähtely etenee sähköisinä signaaleina kuulohermoa pitkin aivoihin, jotka havaitsevat värähteyt äänenä.

 

 

Korva on ainutlaatuinen järjestelmä. Se muuttaa ilman värähtelyn aivojen kuultavaksi ääneksi. Joskus kuulon heikkenemisen taustalla on sairaus, mutta useimmiten syynä on melualtistus tai normaali ikäkuulo.


Aivot osaavat valita ääniä kuultavaksi.

Mistä ääni tulee? Kuinka voimakas se on? Onko se sana? Jos on, niin mitä se tarkoittaa? Aikuisena olemme jo oppineet kuulemaan kokemusten avustamana. Aivomme osaavat eristää äänet, jotka eivät ole tärkeitä ja jotka tiedämme kokemuksesta häiriöääniksi. Toisaalta tunneperäisyydelläkin on kuulemisessa merkityksensä. Hiljainen lapsen itku herättää äidin syvimmästäkin unesta, vaikka monet itkua voimakkaammat äänet eivät häiritse unta.

Puheen ymmärrettävyys ja erotus riippuvat oppimastamme kielestä. Lopulta kuullun ymmärtäminen ei ole korvan vaan aivojen työ. Ja kaikki, mikä on aivojen työtä, tarvitsee harjoitusta.

Laadukas, korkeatasoinen ja elämäntilanteeseesi sopiva kuulokoje auttaa sinua taas kuulemaan luonnollisella tavalla. Tutustu huipputasoisiin kuulokojeisiimme täällä.

 

Kuulohansa palvelee Sinua kaikissa kuuloon ja kuulemiseen liittyvissä asioissa. Voit soittaa meille arkisin klo 8-16 ja muina aikoina jättää meille soittopyynnön. Puhelimessa sinua palvelevat kuuloalan ammattilaiset. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai internet-sivujemme yhteydenottolomakkeella. Pääsääntöisesti vastaamme yhteydenottopyyntöihin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuulohansa Oy
Soidintie 8
00700 HELSINKI
Puh. (09) 345 5300
Y-tunnus: 0974098-8

Myymälä, kuulontutkimukset, palvelut
Soidintie 8, katutaso, HELSINKI (Malmi)
Avoinna
Arkisin klo 8-16
 tai sopimuksen mukaan