ETUSIVULLE

 

TUOTTEET

Kuulokojeet
Arjen apuvälineet
Tinnitusnoiserit
Kuulonsuojaus
Korvakappaleet
 

PALVELUT

Kuulontutkimukset
Kuulokojeen hankinta
Kuulokojehuolto

KUULO JA KUULOVAURIOT

 

MYYMÄLÄ

VERKKOKAUPPA

 

HINNASTO

YHTEYSTIEDOT

 

KUULOKOJEEN HANKINTA

Kuulon heikentyessä ensimmäinen askel on myöntää itselleen, että kuulo on alentunut. On kuitenkin muistettava, että meillä lähes kaikilla kuulo heikentyy jossain vaiheessa elämää. Heikentynyttä kuuloa pidetään yleensä jollain tapaa nolona ja kuulokojeestakin tulee mieleen ne vanhanajan suurikokoiset laitteet. Tämän päivän digitaaliset kojeet ovat kuitenkin pieniä, huomaamattomia laitteita, joiden koko on vain murto-osan kännyköissä käytettävien hands free-laitteiden koosta.

Yleensä heikentyneen kuulon huomaa läheinen, jonka aktiivisuudesta on yleensä kiinni se, lähdetäänkö ongelmaan hakemaan apua. Kuulokojeen hankinta ei maksa vaivaa tai rahaa välttämättä sen enempää kuin silmälasienkaan hankinta. On vain tiedettävä mistä aloittaa.

1. MINNE OTTAA YHTEYTTÄ?

Kun epäilee kuulonsa alentuneen, kannattaa ottaa yhteyttä Kuulohansan tai Hansaton/Starkey -jälleenmyyjän kuulontutkijaan, jotta saadaan varattua aika kuulontutkimukseen tai vaihtoehtoisesti voi ottaa yhteyttä terveyskeskukseen. Mikäli kuulontutkimuksen perusteella on syytä epäillä jotain sairautta, lähettää audionomi asiakkaan tarvittaviin jatkotutkimuksiin. Kuulonalenema voi johtua monesta eri syystä eli syy kuulon alenemaan pitää selvittää. Yhteystiedot

2. KUULONTUTKIMUS

Kuulontutkijan eli audionomin tekemässä kuulontutkimuksessa selvitetään kuulonaleneman tyyppi ja aste. Kuulontutkimusten perusteella saadaan kuulovian asteen osoittava kuulokäyrän (audiogrammi). Lisäksi audionomi mittaa puheen erotuskyvyn (puheenerotuskykymittaus) nähdäkseen kuinka hyvin henkilö saa selvää puheesta. Kaikki nämä kuulontutkimukset ovat nopeita ja kivuttomia. Kuulontutkimuksen perusteella harkitaan kuulokojeen hankintaa.

Mikäli kuulontutkimuksen perusteella päädytään kuulokojeen hankintaan, on vaihtoehtoja kolme: sairaala, yksityinen lääkäriasema tai kojeen hankinta suoraan maahantuojalta.

Lue lisää kuulontutkimuksista täältä

3. KUULOKOJEEN HANKINTA

VAIHTOEHTO 1: SUORAAN MAAHANTUOJALTA

Koje ja kaikki siihen tarvittavat palvelut voidaan hankkia edullisesti suoraan Kuulohansasta. Meillä kuulontutkimukset ja kojesovitukset tekee koulutettu, ammattitaitoinen ja kokenut audionomi.

Kuulohansa valmistaa yksilölliset kuulokojeet sekä korvakappaleet omassa laboratoriossaan Helsingissä. Hankkimalla yksityisesti yksilöllisen Hansaton- tai Starkey -kuulokojeen varmistat sen kotimaisuuden.

Tarvittaessa koje voidaan valmistaa jopa odottaessa ja kuulontutkimukseen pääset jonottamatta. Me Kuulohansassa kerromme mielellämme lisää kojeista, niiden ominaisuuksista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Soita: (09) 345 5300

SÄÄTÖKÄYNTI KUULOHANSASSA

Kojesovituksen yhteydessä sovitaan kojeen kokeiluaika, jolloin asiakas kokeilee kojetta omassa, tutussa ääniympäristössään. Näin säätökäynnillä tiedetään, millaiset tilanteet tuottavat ongelmia ja kuinka kojetta tulee hienosäätää. Kuulohansassa säätökäynnille varataan aikaa niin, että asiakkaalla on mahdollisuus perehtyä rauhassa audionomin kanssa kojeen käyttöön ja säätöihin.

kuulopaiva

KUULOHANSASTA HANKITUN KOJEEN HUOLTO

Kuulohansalla on ammattitaitoinen ja nopea kuulokojehuolto, joka huoltaa ainoastaan Hansaton- ja Starkey-merkkisiä kuulokojeita. Huolto tapahtuu Kuulohansan omissa tiloissa Helsingissä eikä kojeita siten tarvitse lähetellä ulkomaille korjattavaksi. Kojehuollossa yksityisasiakkaan kojeet huolletaan heti, tarvittaessa vaikka odottaessa. Kattavan varaosavalikoiman vuoksi kojeet palautetaan huollosta korjattuna nopeasti, jolloin katkos kojeen käytössä on mahdollisimman lyhyt. Me ymmärrämme, että koje on asiakkaalle arvokas ja tärkeä apuväline, jota ilman elämä hankaloituu turhaan.

VAIHTOEHTO 2: YKSITYISELTÄ KUULOASIANTUNTIJALTA TAI MYYMÄLÄSTÄ

Kuulokojeen voi myös hankkia yksityiseltä kuuloalan asiantuntijalta, tai yksityisestä kuuloalan jälleenmyyjän myymälästä. Tällöinkin saatavillasi on audiologisen teknologian viimeisimmät saavutukset ja voit itse tehdä päätöksen haluamastasi laitteesta. Kuulokojeen valinta ja tilaaminen käy kuulontutkimuksen yhteydessä kuuloalan liikkeessä. Kojemallista riippuen koje voidaan joko sovittaa heti, tai kuulontutkija voi ottaa korvasta vahamallin, jonka mukaan tilataan kojeen yksilölliset osat sekä itse koje maahantuojalta. Yksilöllinen koje valmistetaan merkistä riippuen joko maahantuojan omassa laboratoriossa tai koneellisesti ulkomailla.

Hansaton- ja Starkey-jälleenmyyjien yhteystiedot:

kuulopaiva

SÄÄTÖKÄYNTI

Kun koje on valmis, asiakas kutsutaan kuulontutkijan vastaanotolle, missä koje sovitetaan asiakkaalle. Kuulokojeen säädetään tietokoneella juuri asiakkaan kuulokäyrän ja mieltymysten mukaan ja kuulontutkija opastaa asiakasta kojeen käytössä. Asiakas saa kojeen koekäyttöön. Asiakkaalle varataan vielä aika kojeen säätämistä varten, sillä yleensä kojeen koekäyttö kertoo tilanteista ja ääniympäristöistä, jotka aiheuttavat ongelmia.

YKSITYISESTI HANKITUN KOJEEN HUOLTO

Yksityisesti hankittu kuulokoje voidaan toimittaa maahantuojalle huoltoon joko suoraan asiakkaan toimesta tai sen lääkärikeskuksen/kuuloalan liikkeen kautta, mistä koje on ostettu. Maahantuoja joko huoltaa kojeet itse tai lähettää ne edelleen valmistajalle huollettavaksi. Ostaessasi Hansaton- tai Starkey -kuulokojeen mistä päin Suomea tahansa, kojeen huolto tapahtuu pääsääntöisesti aina Kuulohansassa (pienet huollot onnistuvat myymälästä riippuen usein myös paikallisen kuuloasiantuntijasi luona). Voit tarvittaessa myös postittaa kojeen itse suoraan Kuulohansan huoltoon.

KUN KOJE KÄY TARPEETTOMAKSI

Yksityisesti hankittu kuulokoje on asiakkaan omaisuutta. Koje voidaan säätää uudelleen jonkun toisen käyttäjän tarpeeseen, jos kojeen haluaa myydä tai lähipiiristä löytyy joku toinen kojetta tarvitseva. Tärkeää on muistaa, että kuulokoje on aina yksilöllisesti sovitettava apuväline eikä toisen ihmisen kuuloon säädettyä laitetta tule edes kokeilla.

 

VAIHTOEHTO 3: SAIRAALASTA

Suomessa julkisella terveydenhuollolla on lakisääteinen velvollisuus tarjota potilaalle kuulokoje maksutta käyttöön, mikäli kuulonalenema todetaan riittävän suureksi. Käytännössä tilanne on vaikea, sillä sairaaloiden kuulokeskusten jonot ovat pitkät ja potilas voi joutua odottamaan kojetta kuukausia. Jos sairaalassa katsotaan kuulolaitteen olevan avuksi kuulon kuntoutuksessa, potilas saa sairaalasta lainakojeen.

Sairaalan lainakojeen saamiseen ja valintaan vaikuttavat:

• yksilöllinen tarve ja elämäntilanne
• kuulovian laatu ja vaikeusaste
• henkilön oma motivaatio
• kojeesta saatava hyöty

Lääketieteellisesti kuulokojeen myöntämisen rajana on 30-40 desibelin kuulonalenema paremmin kuulevassa korvassa. Vain toisen korvan alentunut kuulo ei siis ole edellytys kuulokojeen luovutukselle julkisen sairaanhoidon puolella.

SÄÄTÖKÄYNTI SAIRAALASSA

Jos kuulokoje on saatu lainaan sairaalasta, suoritetaan sen säätämiset myös sairaalassa. Kuulokojeen sovituksen yhteydessä potilas saa ajan kontrollikäynnille, jolloin tarkastetaan kojeen hienosäätö ja tehdään lainasopimus.

SAIRAALASTA SAADUN KOJEEN  HUOLTO

Jos sairaalasta saatuun kojeeseen tulee vika tai se tarvitsee puhdistusta, on asiakkaan otettava yhteyttä kojeen luovuttaneeseen sairaalaan. Kuulokoje on sairaalan omaisuutta ja moni sairaala huoltaa itse omat kojeensa tai vaihtoehtoisesti lähettää ne tarkastuksen jälkeen maahantuojalle korjattavaksi. Jos asiakkaalla on sairaalasta saatu koje, maksaa sairaala myös kojeen huollot mikäli ne hoidetaan sairaalan kautta.

KUN KUULOKOJE KÄY TARPEETTOMAKSI

Sairaalasta saatu koje on lainakoje, joten se tulee palauttaa sairaalan kuulokeskukseen käyttötarpeen loputtua.

 

 

 

Kuulohansa Oy
Soidintie 8
00700 HELSINKI
Puh. (09) 345 5300
Y-tunnus: 0974098-8

Myymälä, kuulontutkimukset, palvelut
Soidintie 8, katutaso, HELSINKI (Malmi)
Avoinna
Arkisin klo 8-16
 tai sopimuksen mukaan